top of page
trabocca.png
aon.png
innova.png
abn.png
van diepen.png
justlease.png
postnl.png
ximedes.png
troostwijk auctions.png

Wie ik ben? 
Jouw ervaren rechterhand voor merkbeleving 

Ik ben de rechterhand van management én online specialisten. Ik sla de brug. Ik help met keuzes maken en doorpakken. Ik lever krachtige handvatten voor iedereen die in de executie een rol speelt. 

Ik heb industrieel ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft,  master innovatiemanagement. Mijn aanpak is dan ook eerder methodisch en innovatief dan 'intuïtief'.

 

Je hebt natuurlijk ook merkstrategen die meer vanuit het perspectief van de kunstacademie werken. Dat is een ander smaakje. 

Tijdens ben ik met een goede vriend gestart met ondernemen. Mooie dingen bouwen in Flash. We hadden al snel te gekke klanten zoals Robeco en Ahold. Dit deden we in die tijd vaak met grotere bureaus, enorm leerzaam natuurlijk. 

We noemden ons bureau Acato. We groeiden door naar zo'n 50 online specialisten. De managementrol groeide mee en toen werd voor mij duidelijk: ik moet de inhoud weer in, klanten helpen, kwesties oplossen.

Acato is inmiddels succesvol verkocht. Er staat een nieuwe ondernemer met nieuwe energie aan het roer. 

 

Binnen Brands Innovate richt ik me nu volledig op merkstrategie voor uiteenlopende merken als Finish (vaatwas), Vilans, Friesland Campina, De Droomfabriek en Allerzorg.

Untitled_Artwork-7.png
Untitled_Artwork-13_bewerkt.png

Manon Heitkamp

Marketing manager, L1nda

'Het was van toegevoegde waarde om eerst de basis en propositie van het bedrijf goed neer te zetten en pas daarna te bouwen.'

Ik hanteer een paar principes. Stokpaardjes kun je ze noemen. Je gaat me op dit soort uitspraken betrappen.

  • Je hebt een ‘unexpected element’ nodig in je verhaal en je uitstraling. Je moet kunnen opvallen, er moet over je gepraat kunnen worden. Ja, zelfs als je je ingetogen wilt presenteren.

  • Positieve impact op de wereld zou je startpunt moeten zijn. Vaak is dat er gelukkig en vaak heb je meer impact als je je nog steviger uitspreekt op dit vlak. De positieve effecten op je business zijn overigens gigantisch (maar alleen als het authentiek is).

  • Conventies zijn fantastisch. Gebruik ze altijd. Breek er altijd één.

  • Ik heb niks tegen laatste trends en tijdelijkheid. Een merk is niet tijdloos, maar juist in beweging. Herkenbare karakteristieken combineer je met elementen waarin je juist meebeweegt met de tijdsgeest. Niemand houdt van oldfashioned.

  • Ik heb niks tegen het gebruik van Engelse woorden in een Nederlandse tekst. Taalpuristen vind ik vaak saai. :-)

  • Evidence boven mooie verhalen. Ik ben wel van de onderzoekjes, modellen, facts en figures. 

  • Zo is al een tijdje geleden ontkracht dat een beeld sterker is dan 1000 woorden. Achterhaald! Hangt helemaal af van de situatie en bovendien: als je écht geïnteresseerd bent en echt een behoefte op dit vlak, dan wil je juist meer weten. Weten met wie je te maken hebt bijvoorbeeld. De combinatie van hoge kwaliteit beeld en volledige productinformatie is doorgaans het meest effectief.

Ach ja:
Stokpaardjes

Let's get personal?

Wil je iets meer weten over mij persoonlijk? Lees het volgende verhaal... Waargebeurd trouwens. 

 

Ik ben opgegroeid aan de rand van een klein dorpje in Noord Limburg. In het buitengebied. Onbezorgd, maar ook gewoon wel een beetje saai. In de straat was niks te doen, mijn vriendjes woonden kilometers verderop.

 

Ik zat in een klasje van twaalf kinderen. Twaalf kinderen uit drie verschillende leerjaren. Het schooltje bestaat niet meer zoals je begrijpt.

Jongens speelden soldaatje, meisjes met poppen. Er zat niet zo veel tussen. Behalve ik! Ik hield van weggetjes, nieuwe dingen ontdekken, beekjes, toverpapjes, klei, puzzels enzo. Zo'n jochie dat altijd in de weer is met dingen. Maar het meeste hield ik van doolhoven.

Ik tekende zoveel doolhoven, bijna bezeten, in alle soorten en maten, doolhoven in de vorm van auto’s, hele steden, met raadsels, 3d. Ik werd er ook goed in. Kon ook niet anders, want er was niks dat me kon afleiden. 

Totdat ik in groep 6 kwam. Ik ontdekte wat verliefdheid was. Angela was knap en leuk. Hoe kon ik haar aandacht krijgen?

Ik had natuurlijk m'n doolhoven. Dus ik maakte een doolhof en als je 'm goed oploste dan kwam er een letter tevoorschijn. Haar voorletter. Geniaal toch? Dus ik verzamelde mijn moed en gaf haar mijn creatie waar ik een volle dag flink op had gezwoegd.

Maar helaas. Ze zag me niet staan. Ze loste m'n puzzel niet eens op. Ze was een kop groter. Ik met mijn brilletje en mijn puzzel. Zij was al bezig met boybands. Mijn doolhoventalent was niet echt een 'unique selling point' helaas. 

Een waardevolle les heb ik toen geleerd. Je kunt nog zo hard je best doen op het verkeerde, interessanter wordt je niet. Had ik dan een andere snaar moeten raken? Of had ik een meisje moeten zoeken die wél van doolhoven hield?

Untitled_Artwork-19_bewerkt.png
Untitled_Artwork-12_bewerkt.png

'Wat een inspirerende sessie man. Je bent een topper.'

Erik van Haren
Owner, Mathplay

Untitled_Artwork-13_bewerkt.png

Leuk dat je helemaal hier bent aanbeland! Betekent dat dat we misschien eens verder moeten praten? Een bericht achterlaten kan natuurlijk ook.

 

Mijn aanpak is lean en mean, geen lange trajecten. Ik werk met enkele online tools en bewezen modellen die jou in de actiestand brengen. Focus en helderheid, zodat je kunt doorpakken. Lees meer over mijn aanpak

bellen kan naar (+31) 06 24650260

mailen ook: gijs@brandsinnovate.com

Schermafbeelding 2019-03-18 om 23.55.16.

Hey!

bottom of page