top of page
postnl.png
kruidvat.png
justlease.png
ems.png
abn.png
nipo.png
kantar.png
cnaon.png
riksja.png
bocca.png
thika.png

Natuurlijk heb je vragen
Frequently asked,
happy to answer

Mijn aanpak wijkt waarschijnlijk wat af van wat je eerder hebt gezien of meegemaakt op dit vlak. Mogelijk heb je wat vragen naar aanleiding van wat je al gelezen hebt...

1. Wat los je voor me op?

Ik help jouw merk inspirerend te zijn. Ik help jouw visie aanscherpen en te vertalen naar krachtige handvatten. Zodat je dubbel zo effectief wordt met je marketing.

2. Iedereen heeft tijd tekort. Ik ook. Vertel?

Mijn proces is ontstaan uit de gedachte dat processen rondom merkstrategie toch echt een stuk sneller, leuker en beter kunnen. Een betekenisvol inspirerend merk zijn doe je niet gehaast in een 'bootcamp' ofzo, maar we kunnen wel maximaal gebruik maken van digitale middelen. Bovendien weten we al langer: als we hier een leuke inspirerende ervaring van maken, wordt het resultaat veel beter. 

 

Dus geen lange intakes, interviews of groepsgesprekken. Ik geloof ook niet in grote groepen die cocreatie doen in de strategische fase van je merkbeleving. De relevante beslissingnemers en aanjagers zitten aan tafel, dat zijn vaak zo'n 2 tot 6 personen. 

3. Mijn markt en context is nogal specifiek, hoe ga je hiermee om?

In de aanpak komen de verschillende elementen die jouw context specifiek maken systematisch aan bod. Denk aan cultuur, koopgedrag, concurrentie, productcategorie etc. Zelf heb je natuurlijk het meeste gevoel bij de dynamiek van de markt, restricties, gevoeligheden, wetgeving en andere bijzonderheden. Dit kan belemmerend werken voor een inspirerende merkbeleving. Het beste werkt te starten met ambitieuze en onderscheidende ideeën, vervolgens polijsten we de al te scherpe kantjes. 

4. Kan ik de verschillende modules los afnemen?

Ja, maar we beginnen wel altijd met de opportunity scan. Anders kan ik niet beoordelen wat je als merk waar kunt maken.

Untitled_Artwork-12_bewerkt.png

'Wij hebben een ambitieuze missie waar ik met mijn team elke dag enorm hard en enthousiast aan werk. Waar ik veel aan heb gehad is de vertaling naar het merk Dokter Tamara dat zo bijzonder goed bij ons past. Die integer en natuurlijk voelt én heel aantrekkelijk is voor ons brede publiek. Gijs helpt met het maken van keuzes en je voelt dat hij betrokken blijft.'

Tamara de Weijer

Bestseller auteur en tv persoonlijkheid: Dokter Tamara

Untitled_Artwork-12_bewerkt.png

Pak het op!

Dit is stap 1:

TEST HIER in 5 minuten waar jouw kansen zitten. Dan denk ik vervolgens direct met je mee.

of bel (+31) 06 24650260

of mail naar gijs@brandsinnovate.com

 

of lees verder...

Untitled_Artwork-11_bewerkt.png

Thika Travel

Thika Travel opent deuren waar je het bestaan niet eens van wist. Een reis moet zó bijzonder zijn dat het kan worden opgenomen in je biografie. Daar hoort een ongeëvenaarde merkbeleving bij.

 - (op dit moment in ontwikkeling) -

5. Mijn product / dienst is complex en mijn markt is uitzonderlijk. Hoe past dat in die standaard?

Daar kun je het inderdaad lang over hebben, maar dat leidt je ook af van het toepassen van gouden principes die werken. Ik geloof in het volgende: jouw unieke merk is geholpen met een zorgvuldig ontwikkelde standaardaanpak. Een aanpak waarbij je vooral veel value for money krijgt.

6. Wat kost aanvullende begeleiding? 

Eventuele losse aanvullende begeleiding (vaak niet nodig) offreer ik apart en de kosten zijn afhankelijk van de benodigde expertise (€ 175 tot € 225 per uur).  

7. Ons merk is belangrijk voor het toekomstige succes van ons bedrijf. Gaan we wel een klik hebben? 

Is dat belangrijk? Ben overigens hartstikke aardig, maar ik wil ook constructief kritisch kunnen zijn, daarmee ben je het meest geholpen. Ik zal vooral analyseren, oplossen en inspireren. In korte tijd een flinke boost. Ik help de juiste personen opstarten en ben beschikbaar voor merkgerelateerde vragen als nodig.

8. Wij hebben positieve impact op de wereld en willen iets met onze duurzame manier van ondernemen. Geen glad marketingverhaal of greenwashing. 

Fantastisch! Je wil niet in het lijstje fakers belanden. Daarnaast: is het erg als je geld verdient door iets te doen wat positieve impact heeft op jouw branche, de samenleving of zelfs de wereld? Ik zie veel bedrijven onhandig bescheiden zijn of versnipperd acties oppakken. Zonder een krachtig frame om vanuit te communiceren. Hier besteed ik in het proces altijd aandacht aan. 

Partijen met roofbouwmentaliteit wil ik niet helpen. Voor klimaatontkenners, populisten en agressieve niets ontziende prijsvechters werk ik niet. Positieve impact op de wereld is startpunt. Fijn als ik je daarbij nog eens extra kan helpen voor je merkbeleving.

9. Waarom moet ik jou hebben en niet bureau x of merkstrateeg y. 

Er zijn hartstikke goede alternatieven. Ik ben niet uniek. Ik heb wel een eigen kijk op merkstrategie. Op sommige punten ben ik (ondertussen) nogal uitgesproken. Daar moet je van houden. Dit zijn de principes die ik voor mezelf hanteer: ​​

 • Ik werk onafhankelijk, ik wil kunnen adviseren om weinig tot niets te investeren voor vervolgstappen als dat de uitkomst is. Een bureau heeft belang bij grote vervolgtrajecten en is mogelijk gekleurd.

 • Jouw huidige identiteit en drijfveren zijn startpunt. Daarna kijken we naar het koopgedrag van je doelgroep(en). Vaak wordt dit precies in andere volgorde opgepakt, maar ik zie dan problemen ontstaan met geloofwaardigheid en waarmaken.

 • Ik zal een beetje pushen en challengen. Een slap compromisverhaal dat niemand wat zegt is niks waard.

 • Het wordt leuk! Mijn sessies zijn bedoeld als energizer, interactief, beeldend en met veel energie.
   

Oh en pardon my English :-): op taalpurisme ga je me niet betrappen, sommige woorden zijn nou eenmaal beter in het engels (we gaan 'scrum' en 'lean' toch ook niet vertalen).

10. Waarom gebruik je zoveel tekst?

Als je serieus geïnteresseerd bent, dan wil je er graag meer weten. Veel productinformatie is dus vaak beter dan minder op zo'n moment. 

11. Heb je wel ervaring in mijn specifieke markt?

Er zijn weinig markten waar ik niet mee te maken heb gehad afgelopen 18 jaar. Mogelijk niet of slechts zijdelings. Relevanter is of ik de juiste principes kan toepassen binnen jouw context en snel de vinger achter de dynamiek in jouw markt heb. Waar de ene markt in voorop loopt, neem je mee naar de andere. 

De afgelopen jaren ben ik met name veel actief geweest in de volgende markten. 

 • Lifestyle brands

 • IT en Saas

 • B2B Dienstverleners

 • Duurzaamheid

 • Finance

 • Detachering

 • Reisbranche

 • Retail

 • FMCG

 • Leasemarkt

 • Zorg

 • Technische dienstverleners

Untitled_Artwork-9_bewerkt.png

Kruidvat

Als je denkt dat de de gangpaden van de winkels een beetje rommelig zijn vanwege onverschilligheid of tijdgebrek, think again. Deze actiekampioen zet een serie uitgekiende tactieken in om zowel de meest verrassende als voordelige te zijn.

Ik heb een aantal krachtige principes gedefinieerd voor de online merkbeleving, een combinatie van de herkenbare winkelbeleving met laatste ontwikkelingen op vlak van conversie en persuasion. De ontwikkel- en ontwerpteams hebben dit vertaald naar de juiste online functionaliteit en uitstraling.

Untitled_Artwork-10_bewerkt.png

PostNL

Niet iedereen weet dat PostNL een van de meest innovatieve en lean & mean georganiseerde postbedrijven van Europa is. Naast begeleiding van tientallen online omgevingen ben ik vooral trots op het herontwerp en positionering van de productassortimenten voor zakelijk en consument. Onlosmakelijk verbonden met  de nieuwe customer journeys en digitale uitingen. 

Untitled_Artwork-12_bewerkt.png

Dankzij een on point strategisch voortraject van Gijs kon ik goed onderbouwd aan de slag met het designtraject voor een rebranding. Veel waardevolle handvatten die vanuit een design oogpunt direct tot de verbeelding spreken.

Maikel van Berlo

Zelfstandig ontwerper

Untitled_Artwork-12_bewerkt.png

Laat me weten! Ik help je graag krachtiger en inspirerend te zijn.

 

Mijn aanpak is lean en mean, geen lange trajecten. Ik werk met enkele online tools en bewezen modellen die jou in de actiestand brengen. Focus en helderheid, zodat je kunt doorpakken. 

Bel (+31) 06 24650260

of mail naar gijs@brandsinnovate.com

Schermafbeelding 2019-03-18 om 23.55.16.

Nóg meer vragen?

bottom of page