top of page
Untitled_Artwork-12_bewerkt.png

Ik help alleen nog merken aan de 'goede' kant van het midden. De koplopers die de rest meetrekken naar de nieuwe duurzame standaard. 

Je hebt goud in handen.

​

Vaak besef je als merk met een purpose niet eens wat voor een goud je in handen hebt; een onzichtbare superpower die alles wat je uitstraalt en communiceert beter aan laat komen. Mijn aanpak is er op gericht om die kracht maximaal in te zetten. Ik heb ervaring met allerlei merken, A-merken en B-merken, van groot tot klein. Retailers, dienstverleners, maakindustrie, logistiek, reizen... De ervaring die ik heb opgedaan zet ik alleen nog in voor duurzame organisaties.

 

Je mag best onderweg zijn en nog niet alles op orde hebben, maar we gaan niet greenwashen. Nergens voor nodig ook, karma is je goed gezind, de cijfers spreken voor zich. 

​

  • We hebben het omslagpunt bereikt: 93% van de consumenten eist tegenwoordig dat merken hun verantwoordelijkheid nemen voor de planeet en welzijn van mens en 83% verkiest een merk met een bewezen reputatie op vlak van duurzaamheid (Sonar, 2019) 

  • Je kunt meer of minder purpose-driven zijn. Het is niet zo zwart wit. Het leuke nieuws is dat elke procent méér focus op je purpose ook direct positieve invloed heeft op allerlei kpi's, van werving en behoud van talent, tot merktrouw, klantretentie en ambassadeursschap. Opvallend is dat vooral voor de prijsstelling de relatie bijzonder positief is: klanten hebben blijkbaar meer over voor merken met een goed hart. (Havas, 2018)

  • Je ontsluit als merk met een purpose een aantal enorm krachtige tactieken die voor inkopers, consumenten, nieuw talent en je eigen mensen een vliegwieleffect hebben. Ik spreek vaak beslissingnemers die daar min of meer 'per toeval' achterkomen. Waarom wachten op toeval? Er is ondertussen erg veel bekend. De bewezen grotere principes, maar ook de valkuilen en praktische tips en tricks... 

​

Een purpose moet kloppen bij je business model. Elke euro die je verdient moet bijdragen aan je purpose en andersom ook: je mag geld verdienen aan het verwezenlijken van je purpose. 

Energiemaatschappijen die jou zo veel mogelijk energie laten besparen... mwa. Daar zit gewoon iets scheef. Een purpose die niet klopt. 

Kloppen

bottom of page